Studiu de piata - plan de afaceri- folosind Keyword Planner

exploreaza modele de website avantaje preturi incearca acum contact
Blog pentru dezvoltarea afacerilor in online
     
  1. Webcsoft
  2. » Blog
  3. » Studiu de piata - plan de afaceri- folosind Keyword Planner

Folosirea Keyword Planner pentru a studia piataStudiu de piata - plan de afaceri

Doriti sa faceti un studiu de piata sau un plan de afaceri? Cred ca va poate fi de ajutor instrumentul oferit de google numit Keyword Planner. Acesta este pus la dispozitie de google pentru persoanele care au un cont google adwords. Contul este gratuit si dupa ce faceti acest cont puteti initia daca doriti campanii de promovare a website-ului dumneavoastra. Pentru a folosi Keyword Planner nu este necesar sa faceti o campanie de promovare.
Asadar ce face acest instrument?

Va afiseaza cat de des este cautat un cuvant sau un set de cuvinte in motorul de cautare google. Puteti de asemenea sa vedeti cat de des sunt cautate acele cuvinte doar pe arealul unui anumit oras. Astfel, daca spre exemplu doriti sa comparati cat de des sunt cautate doua produse pe internet, puteti folosi Keyword Planner pentru a afla acest lucru.  Cu alte cuvinte, puteti afla intr-o oarecare masura care este cererea acelor doua produse in randul utilizatorilor de internet. Se poate spune ca in felul acesta faceti un mic studiu de piata. Cunoasterea acestor informatii poate fi utila proprietarilor de magazine online sau chiar si de magazine obisnuite atunci cand stabilesc ce produse sa ofere spre vanzare (mai ales datorita faptului ca puteti vedea cat de des este cautata pe internet o expresie de catre utilizatorii de internet dintr-un anumit oras pe care il alegeti dumneavostra).


De asemenea, daca doriti sa faceti un plan de afaceri, Keyword Planner va poate ajuta foarte mult. Un studiu de piata poate precede sau face parte dintr-un plan de afaceri. Puteti verifica daca produsele pe care doriti sa le vindeti au o mare cautare pe internet. Intradevar, nu este perfect acest instrument, deoarece cererea reala a unor produse nu poate fi vazuta prin aceste statistici. De exemplu, pasta de dinti. Este un produs foarte cautat, dar nu pe internet. Insa, Keyword Planner poate fi folosit pentru a vedea care este cererea pe internet a produselor. Iar pentru un magazin online, acest instrument este foarte util.

Crearea unui cont adwords ce va permite folosirea instrumentului Keyword Planner se poate face la adresa: https://adwords.google.com/home/tools/keyword-planner/ .Daca doriti sa aveti un magazin online, va putem ajuta. Mai multe detalii puteti citi aici.

Cuvinte cheie
  • studiu de piata
  • plan de afaceri
  • magazin online


Data scrierii articolului:  07.02.2018Tot ce trebuie sa faci este sa alegi o macheta de website