Ce este un domeniu web?

exploreaza modele de website avantaje preturi incearca acum contact
Blog pentru dezvoltarea afacerilor in online
     
  1. Webcsoft
  2. » Blog
  3. » Ce este un domeniu web?

Explicatie pe scurtCe este un domeniu web?

Un domeniu web este adresa la care poate fi gasit un website. Spre exemplu www.test.ro . Domeniul este test.ro . Domeniile au o extensie, in cazul de fata aceasta este .ro si se refera la faptul ca domeniul este unul din Romania. Insa exista si alte extensii cum ar fi .com (provine de la cuvantul COMERCIAL), sau .net(provine de la cuvantul NETWORK care inseamna retea) sau .org (acesta extensie provine de la cuvantul ORGANIZATIE) . Pe langa aceastea mai exista o sumedenie de alta extensii insa aceastea sunt cele mai utilizate.

Este recomandat ca numele de domeniu sa fie reprezentativ pentru continutul website-ului, sa nu fie ales la intamplare. Din punctul meu de vedere, numele de domeniu ar trebui sa fie unul usor de tinut minte sau sa contina niste cuvinte reprezentative pentru website si care sunt mai des cautate pe internet. Ca sa aflati cat de des este cautat un cuvant sau un set de cuvinte pe internet puteti folosi unealta oferita de google https://adwords.google.com/home/tools/keyword-planner/ .

 

 

Surse web folosite in articol:

https://www.boutell.com/newfaq/definitions/org.html

https://www.boutell.com/newfaq/definitions/net.html

https://www.verisign.com/en_US/domain-names/com-domain-names/what-does-com-mean/index.xhtmlTot ce trebuie sa faci este sa alegi o macheta de website