Ce este css?

exploreaza modele de website avantaje preturi incearca acum contact
Blog pentru dezvoltarea afacerilor in online
     
  1. Webcsoft
  2. » Blog
  3. » Ce este css?

Despre css



Cascading Style Sheets

CSS este prescurtarea de la denumirea in engleza ( Cascading Style Sheets) a codului ce stabileste aspectul unui website. Acest cod css se poate afla fie in pagina in care se afla elementul asupra caruia i se aplica stilul fie intr-un fisier separat la care se face referire in sectiunea head a paginii siteului. 

Prin intermediul css-ului se stabilesc culorile elementelor, dimensiunea lor cat si pozitia lor in pagina. Daca aveti un fisier separat pentru css, se face legatura cu acesta in pagina asupra careia se aplica stilul in felul urmator:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">

Aceasta linie de cod de mai sus se introduce in sectiunea a paginii.

O alta modalitate de a introduce css-ul in pagina este de a scrie in sectiunea head a paginii tagurile si in interiorul acestor taguri se scrie codul css.

De exemplu:

<head>

<style>

#cadran

{margin-top:10px;}

 

.banner

{background-color:blue;}

</style>

</head>

Id-urile si clasele sunt elemente folosite pentru a pune un nume tagurilor din codul sursa al website-urilor si a le atribui anumite caracteristici.

Cu # se noteaza id-urile si cu .(punct) se noteaza clasele. Mai sus am stabilit ca elementul cu id-ul cadran sa aiba o margine fata de elementul de mai sus de 10 pixeli si am pus culoarea albastra elementului cu clasa "banner".

O a treia modalitate de a introduce css in pagina este varianta "inline", si se scrie direct in elementul din pagina in felul urmator:

 <div style="margin-left:15px;"></div>

 Div-ul este un tag folosit pentru a construi o structura a websiteului si in mod nativ div-urile se aseaza unele sub altele.

Sper ca acum v-ati facut o idee a ce inseamna css. O zi placuta va urez!

 

 



Tot ce trebuie sa faci este sa alegi o macheta de website